TILLBEHÖR

Gör din Segway PT personlig med tillbehör som höjer säkerheten, bekvämligheten, komforten och användbarheten.
Det finns massor av tillbehör att välja bland för att din ”personliga” PT skall passa din smak och fungera som bäst för dig.
  

Segway 3W LED
Denna lykta som monteras på tillbehörsstången har en 65-lumen LED-lampa som har låg-, halv-, hel och blinkljus. Den drivs av 4 AA batterier (ingår ej) och lyser i två timmar med helljus, fyra timmar med halvljus och 20 timmar med blinkljus. Huset i aluminium blir inte hett.
Segway 5W Lithium-ion LED
Denna LED-lykta skär genom mörkret med den starkaste LED-lampa som finns. Den projicerar 120-lumen i halv-, hel- och blinkljus. Ett litium-jon-batteri gör att den lyser i sex timmar med helljus och 12 timmar med halvljus och 40 timmar eller mer med blinkande ljus. Man tänder den med ett dubbelklick på knappen för att man inte skall råka tända den av misstag. När batteriet börjar ta slut kommer en automatfunktion att förlänga brinntiden genom att minska ljusstyrkan. Batteriladdare och väska ingår.
Lykta och Siren för Polisen
Denna lykta är specialdesignad för att tillgodse Polisens behov. En högintensitetslampa som kan blinka rött-blått och en siren både syns och hörs. Ett litium-jon-batteri gör att den lyser 40+ timmar och låter mycket länge. Batteriladdare och väska ingår.
Polisreflexer
Dessa tåliga och högreflektiva dekaler gör att man syns i mörkret eller i dåligt väder. Finns även på spanska, italienska och på tyska (men ej på svenska).
Segwayreflexer
Ibland kan vädret eller skumt ljus göra att man är svår att se. Denna dekalsats gör att din Segway PT syns. Lätt att sätta på.
LED-baklykta
Idealisk när det är mörkt. Lyktan har ett spänne som gör att man lätt kan sätta den in byxbältet eller på ryggsäcken. Två AA-batteier (ingår ej) gör att den lyser i 15 till 18 timmar.
Väska för styret (Handelbar Bag)
Ja, du kan ta den med dig! Den är perfekt för nycklar, mobil och vattenflaska med mera. Ett hårt skal håller sakerna på plats. När du kommer fram är den lätt att lossa. Utsidan kan personaliseras med dekaler eller reflexer. Finns endast i svart.
Segwayväskor från GIVI®
GIVI är berömda för sina motorcykelväskor. De har specialdesignat dessa väskor för Segway. Skalet är tåligt och skyddar innehållet i regn och rusk. Väskan är låsbar och kan inte lossas från din Segway PT om du inte öppnar väskan först. Lastplattan ingår. (Kräver att man har lastramar och lastställningen, se nedan.)
i2 lastramar (Cargo Frame Kit)
Ramarna är gjorda av aluminium och är pulverlackade. Ramarna är avsedda för att lyfta din Segway PT lättare. De är också basen för väsksystemet. Man kan montera t ex belysning eller en lastställning på dem.
Lastställning (Universial Cargo Plate Kit)
Denna ställning sitter på lastramen (se ovan) och lastplattan (se nedan) monteras ovanpå. Plattan erbjuder i sig en plattform för dina egna lastlösningar. Den kan monteras på två olika sätt.
Lastplatta (Side Cargo Support Kit)
Denna specialdesignade rejäla platta med stöd är gjord för att hålla alla möjliga saker. Den ingår i väskpaketet men kan köpas löst. Gjord av pulverlackad aluminium.
Segway bilramp
Med denna ramp är det lätt att lasta din Segway PT i bilen. En hake gör att rampen ligger stilla. När de är på plats är det bara att rulla upp din Segway PT. När du lastat fäller man ihop rampen till halva storleken och förvarar den i en för ändamålet avsedd väska.
Snabbfäste för styrstång
Med detta tillbehör är det lätt att lossa styrstången från basen. Det gör det lättare vid transport och förvaring.
Tillbehörsstång
På denna stång kan man montera tillbehör som belysning, reflexer och annat man man vilja ha framför sig när man kör. Lätt att montera och vinkeln går att justera.
Aluminiummattor
Dessa polerade aluminummattor passar basen perfekt, blänker och ber dig kliva upp. Mycket gott fotfäste. Två mattor i setet.
Komfortmattor
Tjockt gummi av hög kvalitet tar upp stötar effektivt. Komfortmattan gör att du kan åka länge utan att du blir trött i fötterna. Två mattor i setet.
i2 däck för kall väderlek (Cold Climate Tire)
Däcket har samma mönster och dimension som de normala däcken till i2. Detta däck är dock av ett speciellt gummi som gör att det förblir mjukt och har bra grepp även om det är minusgrader.
Däck till Segway i2 (endast gummi)
Reservdäck till Segway i2 – Fälg ingår EJ
Segway lås
Lås fast din Segway PT vid ett fast föremål. Detta tåliga lås kan användas nästan överallt, inklusive på bilställningen, se ovan. Det levereras med delar som även gör att det fungerar med äldre modeller av Segway PT. Låset syns bra vilket kan vara avskräckande. Det 71 cm långa kabellåset levereras med två nycklar.
Modulärt parkeringsstöd
Förr eller senare måste du kliva av din Segway PT. När du gör det fäller du lätt ner stödet med tåspetsen och lutar maskinen lite framåt. Denna minimalistiska och enkla konstruktion snurrar runt 180 grader runt sin axel och är ur vägen när du skall köra igen.
Parkeringsstödet är designat med säkerheten i fokus och går av om man hanterar det felaktigt. Ett exempel på det är att man försöker kliva upp på en Segway PT när stödet är nedfällt.
Om stödet går sönder, vilket det kan göra om man hanterar det felaktigt, är det lätt att byta ut med endast en skruv.
Ett extra ”ben” följer med varje kit.
Det modulära parkeringsstödet finns för både i2 och x2.
Litium-jon-batteri
Utvecklat av Valence Technology, Inc. Saphion® litium-jon-batterier. Kör upp till 38 km på en laddning, beroende på modell, terräng, last och körstil. Batterierna fungerar i temperaturer ned till -10º C.
Segways loggade kläder
Visa att du gillar Segway genom att bära vår klädkollektion. Pass upp, du kanske måste svara på frågor när någon känner igen logotypen… ”Har du en Segway PT?”
Utprovade av våra fans. Dessa kläder är ett måste.
Kontakta en återförsäljare för priser med mera.